neděle 2. března 2014

Jak si udělat mochi zmrzlinu? (Cooking with dog)

V pátek jsem se asi tři hodiny pokoušela o mitarashi dango. Pokaždé jsme jela přesně a striktně podle receptu ale vznila mi zvláštní mazlavá hmota namísto pevné. Poroto jsme si řekla, že chyba musí být v receptu. Od teď nebudu vařit podle "českých/slovenských" receptů na japonská jídla, ale půjdu na to přímo od "zdroje". V současné době bereme v japonštině recepty, tak nám učitelka doporučila jeden YouTube kanál, kde vaří japonka se svým psem a ke všemu jsou přidány titulky v angličtině. -Cooking with dog- Videa jsou poměrně snadno pochopitelná :3 Akorát je problém se scháněním ingrediencí. Některé se dají koupit ve větším supermarketu, pro některé můžete zajít do biopotravin,a le pro jiné musíte najít specializovanou prodejnu, ve které nakonec ani nemusí mít to co hledáte. Já mám třeba celkem blízko Japamanii (v Olomouci), takže většinou netradiční potraviny beru tam ^^ Ale doknce i tam mají velmi omezený sortiment, takže Mizuame se asi sehnat nedá. Což znamená že některé ingredience na tento recept budete muset pečlivě shánět kde se dá :D

Žádné komentáře:

Okomentovat

Ještě pořád nekoušu ˇwˇ